Welcome back again to seleranusantara , now selera nusantara is being global web that serve many recipes from all around the world , not only from asia. Today we'll share one of recipe from Indonesia , named Resep Tahu Sambal Santan Recipe or Resep Tahu Sambal Santan . Just follow the instruction and the right ingredients, and happy cooking friends and the result should be wonderful. Like usual , it taste spicy and tasty because of the chili and coconut milk.
Ingredients / Bahan - bahan :
- 500 gram Tahu putih (diiris - iris, potong 11/5x1x1 cm, goreng setengah kering)
- 2 papan Petai (kupas)
- 350 ml Santan (dari 1/2 butir kelapa)
- 2 sdt Garam
- 1 sdm Air asam jawa
- 2 sdm Minyak goreng
Additional Ingredients / Bumbu yang dihaluskan :
- 6 buah Cabe merah
- 4 siung Bawang putih
- 8 siung Bawang merah
- 2 btg Serai (ambil bagian putihnya, iris halus)
- 2 1/2 Kunyit
- 1/2 sdt Terasi
How to Cook /Cara Memasak :
- Tumis bumbu yang dihaluskan dalam minyak panas hingga harum.
- Tambahkan petai, aduk sebentar.
- Masukkan santan, air asam, dan bubuhi garam, masak hingga mendidih.
- Masukkan tahu, masak hingga kuah mengental.
- Angkat dan sajikan untuk 6 porsi.
Selera nusantara |The most complete source of indonesian cuisine|for subscribe the recipe daily click HERE
|